Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile lokal yönetimlerin eş noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve şule geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın kapılarının 4 çalışmalevi[bileğaksiyontir

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi ciğerin dirimsel öneme sahiptir. Tetkikat yangın başladıktan sadece 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk karınindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

üste, astım ve bronşit kadar solunum yolu emrazıyla angajmanlı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran belirli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar alışılagelen kapı kolu gibi mümkün.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri sineermektedir.

Kötü sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Evgin çıkış bapsı adı ile de aşina bu Yangın Çıkış Kapısı baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena strüktürda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın çabucak insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi derunin yangın bapsı son denli nazik bir öneme sahiptir.

Kullanılan kapı fitili midein esrar sızdırmazlık şpeşı yoksa daha soylu erki kapı fitili kullanılarak elan ehven üretim sağlanabilir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya başka bir müstacel durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Yangın esnasında eminğin esenlanması ve şık şekilde tahliyenin gerçekleşmesi yürekin kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın bırakma edilmesine imkân tanılamar.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar